Dekorasjoner til 17. mai feiringen

Dekket bord med flere fat og en kake på.
Liten kake med jordbær som ligger på et fat
Dekket bord med flere fat og en kake på.

Her får du tips til to flotte 17. mai-bord, enten du liker det tradisjonelt eller mer vårlig.

Hurra, hurra, hurra, nå skal det feires i hele Norge. Inviter familie og venner på en deilig frokost, det er den perfekte start på dagen. Sørg for å pynte bordet, så blir det ekstra stas å få folk på besøk.

Klassiske tradisjoner

Liker du det stilrent og enkelt? Hold bordet i hvite toner og pynt med flagg, jordbær og friske blomster. Enkelt og veldig lekkert.

Detaljer

Linservietter gjør bordet mer eksklusivt.

Lag et bånd rundt servietten. Her har vi kuttet en remse papir og limt på silkebånd i flaggfargene. Brett remsen rundt servietten og la litt av papiret gå over silkebåndet. Legg en liten grønn stilk inni.

Pynt opp med margeritter og grønne blomster. Jordbær hører med til 17. mai. La det grønne sitte på, det gir en fin farge til bordet.

Lag en søt velkomsthilsen. Her har vi brukt marengs, laget som små skåler og fylt den med friske jordbær. Pynt med noen norske flagg for å få 17. mai-følelsen på bordet.

Vårfest

Her er et bord som passer fint til både 17. mai og andre vårlige fester. Den duse pudderrosa fargen er lys og gir en lett og fin stemning.

Detaljer

Bruk tøyservietter og bind et silkebånd rundt hver serviett. Velg en farge som er i samme tone, men mørkere enn servietten for få en liten kontrast

Blomster hører til på et vakkert bord. Stemorsblomster er en ekte vårblomst og her har vi valgt en mørk lilla for å gi litt dynamikk og fargekontrast til bordet.

Lag en enkel søt fristelse av marengs, friske jordbær og makroner. Den er både lekker som pynt på bordet og veldig god å spise.

Bruk silkebånd med flaggfarger eller enkle flagg som pynt. Ved andre anledninger er det enkelt å droppe dette og erstatte med silkebånd i samme farge som brukt rundt serviettene.

Server en velkomstdrink i samme farge som serviettene og pynt med jordbær i glasset.

Fotograf: Bjørn Johan Stenersen

Stylist: Hege Barnholt