17. mai-bordet – to varianter av borddekking

Blå perleblomster på et bord med duk med broderier av det norske flagget. Foto til artikkel om borddekking til 17. mai

La deg inspirere av disse to ideene til 17. mai-borddekking: Den tradisjonelle varianten eller dekorering med et mer vårlig preg.

Hurra, hurra, hurra! Nå skal det feires i hele Norge, og en deilig frokost er den beste starten på dagen. Dekk bordet til festdagen!

Under finner du to ideer til hvordan du kan lage en høytidelig ramme rundt frokosten. Om du finner en rød tråd i servietter, pynt og mat er du langt på vei til å få et strålende festbord.  

Fugleperspektiv ned på dekket bord, med hvit duk, fine tallerkener, kake og flagg i rødt, hvitt og blått, friske vårblomster. Foto til artikkel om borddekking på 17. mai.
17. mai-flagg hører hjemme i den klassiske og tradisjonelle bordpynten på nasjonaldagen.

Klassisk og tradisjonelt 17. mai-bord

Liker du det stilrent og enkelt? Hold deg til hvite toner og pynt med flagg, jordbær og friske blomster. Enkelt og veldig lekkert.

Om du ønsker deg et mer eksklusivt uttrykk er linservietter tingen. Lag et bånd rundt servietten. Her har vi kuttet en remse papir og limt på silkebånd i flaggfargene. Brett remsen rundt servietten og la litt av papiret gå over silkebåndet. Legg en liten grønn stilk inni.

Pynt opp med margeritter og grønne blomster. Jordbær er også en selvskreven gjest på 17. mai-bordet. La det grønne sitte på, for det gir en fin fargekontrast på bordet.

Lag en søt velkomsthilsen til gjestene. Her har vi brukt marengs, laget som små skåler, og fylt dem med friske jordbær.

Pynt med noen norske flagg for å få 17. mai-følelsen på bordet.

Dekket bord med flere fat og en kake på.
Skap kontraster med fine vårblomster.

Vårblomster som 17. mai-bordpynt

Kanskje denne dekorasjonsideen passer fint til både 17. mai og andre vårlige fester du skal arrangere? Den duse pudderrosa fargen er lys og gir en lett og fin stemning.

Bruk tøyservietter og bind et silkebånd rundt hver serviett. Velg en farge som er i samme tone, men mørkere enn servietten for få en liten kontrast.

Blomster hører til på et vakkert bord. Stemorsblomster er en ekte vårblomst og her har vi valgt en mørk lilla for å gi litt dynamikk og fargekontrast til bordet.

Lag en enkel søt fristelse av marengs, friske jordbær og makroner. Den er både lekker som pynt på bordet og veldig god å spise.

Bruk silkebånd med flaggfarger eller enkle flagg som pynt. Ved andre anledninger er det enkelt å droppe dette og erstatte med silkebånd i samme farge som brukt rundt serviettene.

Server en drikke, for eksempel rabarbrasaft, i samme farge som serviettene og pynt med jordbær i glasset.

Gratulerer med dagen!

Foto
Bjørn Johan Stenersen
Stylist
Hege Barnholt