Kaffe til hjemmekontoret

selvbrygg kaffe
Sjekk Bryggeguiden til Kaffebrenneriet for bryggetips
kaffebønner som males
Kaffebrenneriet har eget Brenneri på Grønland
kaffebønner røde
Modne kaffebær klare til å prosesseres videre
kaffebønnefarm
Kaffeplanter på rekke og rad
kaffebønner hvite
Kaffebønner tørket uten fruktkjøtt

I disse tider har enda flere oppdaget hvor enkelt det er å brygge sin egen gode kaffe hjemme!

Hos Kaffebrenneriet får du et stort utvalg av kaffebønner og utstyr – og ikke minst tips og hjelp fra våre flinke baristaer!

Kaffebrenneriet er lidenskapelig opptatt av kvalitet, sporbarhet og den gode råvaren. De handler alltid inn kaffe basert på smak og kvalitet, og tilpasser brenningen til hver kaffe for å få frem det beste i akkurat den kaffen. Smaksnotene varierer blant annet ut fra bønnetype, land, prosessering og høydemeter. Eksempler på de mange bønnetypene er Bourbon, Caturra, Catuai, Villa Sarchi, Peaberry, SL28 og Heirloom. Dette varierer fra land til land da de forskjellige bønnetypene er avhengig av bestemte høydemeter, klima og fuktighet.

Kaffe fra alle verdens hjørner

Kaffebrenneriet kjøper kaffe fra blant annet Kenya, Brasil, Costa Rica, India, Rwanda og Etiopia. De legger stor vekt på variasjon i smaksbildet i kaffene de tar inn slik at alle deres gjester skal finne seg sine favoritter! Er du usikker på hvilke smaksnoter du liker, gir de deg gjerne en smak av våre to utvalgte Svarte kaffe på kanne og hjelper deg til å finne dine favoritter. Du får selvfølgelig også forskjellig bryggeutstyr hos Kaffebrenneriet. Visste du at samme kaffe oppleves ulikt om den for eksempel brygges på Aeropress eller Espressokanne?

Velkommen inn

Velkommen innom Kaffebrenneriet for en god kaffeprat, kaffebønner i løsvekt, herlige bakervarer og selvfølgelig din favorittdrikk på deres espressomaskin.

Tips:

- Bruk alltid kaffebønner av høy kvalitet

- Bruk alltid rent utstyr og kaldt vann

- Sjekk Kaffebrenneriets Bryggeguide på kaffebrenneriet.no for bryggetips til ditt kaffeutstyr

- Prøv deg frem med kaffe fra ulike land, bønnetyper og prosessering

- Invester gjerne i en kaffekvern, så får du både lukten og smaken av nymalt kaffe hjemme

Kaffebrenneriets kaffeprogram

Hos Kaffebrenneriet kan du velge blant deres Cup of Excellence kaffe, Direkte Handel kaffe, nye og kjente sesongens kaffe, en av deres klassikere eller espresso. Ta en titt på deres løsvektmeny i butikk, eller spør din barista.

Cup of Excellence

Cup of Excellence er den mest prestisjefylte kaffekonkurransen i bransjen og konkurransen kårer årlig de beste kaffene produsert i et land. Kvalitet, rettferdighet og sporbarhet står i høysetet og de dedikerte farmerne kjemper hardt for å vinne heder, ære og få en god pris for kaffen. Kaffebrenneriet er en av verdens største innkjøper av Cup of Excellence kaffe til sluttbruker og de er stolte av å være en så stor del av dette fantastiske programmet.

Direkte Handel - Kaffebrenneriets eget kaffeprogram

Gjennom mange års arbeid med Cup of Excellence og innkjøp av kaffe, har de opparbeidet et bredt kontaktnett med kaffefarmere verden over. Lokalkunnskap om de beste kaffeområdene gir Kaffebrenneriet tilgang på fantastisk kaffe. Når de kjøper en kaffe er det mange faktorer som spiller inn. Utover bønnetype, prosessering og smak er de opptatt av miljøvennlig produksjon og sosiale forhold. I dialog med farmer blir Kaffebrenneriet godt kjent med farmen og finner årsaker som påvirker kvaliteten på produktet. I enkelte tilfeller er kontakten mellom farmer og Kaffebrenneriet så perfekt at de etablerer et langvarig forhold. Dette programmet kalles ”Direkte Handel.”

Les også mer om deres skoleprosjekt i Guatemala som et resultat av Direkte Handel samarbeid med Juan Luis og hans farm La Merced.

Vil du lære mer om kaffe og Kaffebrenneriets program, besøk dem på kaffebrenneriet.no og følg dem på Instagram eller Facebook.