Historien om Pandora

Marvel x Pandora: Charms
Pandora er kjent for sine smykker og charms
Opplev et univers av ikoniske figurer med nye smykker fra Marvel x Pandora. Gå større, modigere og dristigere når du bruker dine favoritthelter og deres symboler.
Kjøp Pandora armbånd som du kan tilpasse med charms til noen du er glad i

Historien om handler om et selskap med et særegent merke og særegne produkter som på få år har gjort den eksepsjonelle reisen fra en lokal dansk gullsmedbutikk

1982-1999: De første årene

Det hele startet i 1982. I en liten gullsmedbutikk i beskjedne omgivelser i København, Danmark, begynte den danske gullsmeden Per Enevoldsen og hans kone Winnie reisen til det som en dag skulle bli Pandora.

Fra begynnelsen reiste de ofte til Thailand på jakt etter smykker for import. Etter hvert som etterspørselen etter produktene deres økte, skiftet fokuset deres gradvis mot engrossalg til kunder i Danmark.

I 1987, etter flere vellykkede år som grossist, ble detaljhandelen avviklet og selskapet flyttet til større lokaler. I mellomtiden ble den første interne designeren med i selskapet, og Pandora begynte å fokusere på å lage sine egne unike smykker. I 1989 bestemte selskapet seg for å begynne å produsere sine smykker i Thailand.

2000-2011: Bygge en internasjonal tilstedeværelse


I 2000 ble Pandoras armbåndskonsept med charms først lansert på det danske markedet. Forbrukerne omfavnet konseptet, og i de påfølgende årene, drevet av økende etterspørsel, begynte selskapet å ekspandere internasjonalt, og gikk inn i nye markeder som USA i 2003 – i dag selskapets største marked – og Tyskland og Australia i 2004.

I løpet av de påfølgende årene utvidet Pandora raskt sin markedstilstedeværelse fra en skandinavisk plattform til en internasjonal markedsførings- og salgsplattform drevet hovedsakelig av tredjepartsdistributører og sterke produksjonsevner i Thailand.

I 2005 åpnet Pandora et storstilt håndverksanlegg i Gemopolis, en smykkeindustrisone utenfor Bangkok. Siden den gang har viksomhetet blitt utvidet, sist i 2017 hvor Pandora åpnet et håndverksanlegg i Lamphun nær Chiang Mai i Nord-Thailand. I 2018 åpnet Triple A-anlegget i Gemopolis.

I 2008 kjøpte Axcel 60 % av Pandora, og to år senere, i 2010, ble Pandora notert på NASDAQ OMX Copenhagen Stock Exchange.

Pandora i dag


Pandora driver og administrerer en vertikalt integrert forretningsmodell fra eget design og produksjon til global markedsføring og direkte distribusjon i de fleste markeder. Pandoras produkter er tilgjengelig i mer enn 100 land på seks kontinenter gjennom mer enn 6500 salgssteder, inkludert rundt 2500 konseptbutikker.

Og nå i mars 2023 er vi så heldige at Pandora åpner butikk hos oss på Arkaden shopping 😊