Disse bryllupstrendene er i vinden akkurat nå

Grønne planter og blomster i gjennomsiktige glassvaser
Grønne planter og blomster i gjennomsiktig trekantet glassvase

Er du på jakt etter en fin ramme og et gjennomgående tema for drømmebryllupet ditt? La deg inspirere av årets store bryllupstrender!

En av de første store avgjørelsene man bør ta under bryllupsplanleggingen, er å velge en overordnet ramme for bryllupet.

– Det er nok mange som blir påvirket av hva andre gjør når de planlegger sitt eget bryllup. Derfor blir mange bryllup likere enn hva folk tenker over, uten at det er noe galt i det, mener Heidi Huse Myrmo.

Hun er grunnleggeren av det digitale verktøyet Bryllupshjelperen, som skal guide kommende brudepar gjennom planleggingsfasen – fra A til Å.

Bryllupsplanleggeren opplever at bryllupstrendene som regel bygger seg opp over tid, og at flere av dem har lang holdbarhet. Man må altså ikke være 100 prosent «trendy» på den store dagen.

Kanskje du heller ønsker å bruke trendene som inspirasjon?

– Man kan helt fint plukke elementer fra mange forskjellige trender og uttrykk, og sette det sammen til noe som blir unikt for akkurat deres bryllup, sier Myrmo.

Uansett om du vil ha et bryllup i tiden, eller bare ønsker litt inspirasjon – dette er trendene bryllupsplanleggeren mener stikker seg ut som tydelige tendenser for årets bryllup:

Fra hvitt til grønt bryllup

– Fremover vil vi se et stadig større fokus på det grønne, forteller Myrmo, som mener at dette vil utspille seg på flere måter:

– Brudeparene ser i stadig større grad etter miljøvennlige løsninger for bryllupet. Dette er en trend som jeg tror vil bli mer og mer dominerende.

Denne praksisen gjør seg gjeldende i alt fra miljøvennlig pynt til valg av brudekjoler som er produsert på en etisk og miljøvennlig måte. Du kan også gjøre enkle justeringer, som å velge en bryllupskake som er laget av lokale ingredienser, eller ved å sende ut digitale invitasjoner for å minimere papirforbruket.

– I tillegg vil mange ha et mer organisk utseende i bryllupet sitt; frodige og fulle av grønne planter, forteller Myrmo.

Så ta naturen inn i bryllupslokalet, og erstatt noe av det striglede uttrykket med utemmede og frodige vekster.

Fremdeles rått med rustikk

Det rustikke temaet har vært gjeldende i bryllupsverdenen i lang tid. Men ifølge Myrmo behøver man ikke å føle seg utdatert om man velger denne retningen.

– Det rustikke holder seg veldig godt, og kommer ikke til å forsvinne med det første, sier bryllupsplanleggeren.

Det rustikke bryllupet kan ofte holdes utendørs, og gir en mindre striglet ramme for dekor og omgivelser. Her inkorporeres naturelementer, som tredetaljer og grønne planter.

Det heldige med å gå for en langvarig trend er at du enkelt kan hente inspirasjon fra ulike bildesider. Der kan du se hvordan andre har mikset rå og robuste materialer med myke, romantiske elementer for den perfekte rustikke stilen.

Borddekorasjon av bark og diverse blomster
Dekket bord med navn på hver plass med Amy i fokus
Oversiktbilde av bord dekket med fargerike blomster og tallerkener til 6 stykker

La personligheten skinne gjennom

– Den største trenden er nok at mange er opptatte av at bryllupet skal være mer personlig. Brudeparene ønsker å finne de unike løsningene, som skiller deres bryllup ut fra alle andre, forteller Myrmo.

Dette kan for eksempel innebære personlige bordkort, med en liten introduksjon av hver enkelt gjest, eller velkomstkurver som står klare når gjestene ankommer bryllupet.

Den unike vrien kan i noen tilfeller innebære litt ekstra planlegging, men den kan også tillate enklere løsninger. For eksempel ved å gi gjestene ulikt servise under middagen, eller ved å plassere forskjellige stoler rundt festbordet.

Myrmo forteller at brudeparene også i større grad ønsker å formidle en del av sin egen personlighet gjennom bryllupet sitt.

– Det kan handle om å tilpasse elementene i bryllupet til brudeparets interesser eller historie. Hvis de for eksempel er opptatt av å gå på ski, kan gjesteboken ta form av en stor treski, som gjestene kan signere. Man ønsker å vise mer av seg selv, fremfor å ha et generisk bryllup.

Utradisjonelt bryllup er trendy

En tydelig trend for kommende bryllup kan også rett og slett være å ikke følge trender eller gamle tradisjoner.

Har du så mange nære venner at du ikke klarer å velge én eller to forlovere? Ha flere forlovere! Føler du deg blek i hvitt? Velg en kjole i fargen som kler deg best.

I noen bryllup byttes blomsterpikene ut med blomsterbestemødre. Her er reglene kun til for å brytes.

– Personlig heier jeg veldig på denne trenden, sier Myrmo, og utdyper:

– Jeg synes alle tradisjoner skal kunne brytes opp og endres på, og jeg er veldig for at alle skal kunne gjøre sin egen greie.

Den tradisjonelle borddekorasjonen består av hvit duk og enkle, rene farger. Hva med å gjøre det stikk motsatte?